Mittwoch, 9. November 2011

Pizza + Beer = PizzaPort

I didn't know that San Diego is supposed to be the beer-county of America. So it's kind of like the Munich of Germany with lots of breweries around. We noticed a place with big silver tanks inside and went to check it out. It turned out to be Pizza Port @1956 Bacon Street (Ocean Beach), where the make pizza and brew their own beer. Sweet combination, I thought.
It is a warm and inviting place - when you come in it always seems to be a good atmosphere and a big crowd (we've been there twice so far). There are young and older guests, family, guys and girls nights and everything is fun to watch. Due to the fact, that there are only big tables and benches, the place somehow has the atmosphere of a german Biergarten.
You can choose between three sizes of pizza - so far we only ordered the small one. We already tried "Garlic Buddies" (much much garlic and too much to eat in addition to a pizza), the Anti-Wimpy Gourmet Pizzas "BBQ Chicken" ($8.50) and "Garlic Veggie" ($8.25) as well as a self-made pizza with spinach, asparagus and fresh tomatoes. We also had one pizza on their signature wholegrain beer crust with basil baked into it, but I prefer their regular crust (although this thick american crust isn't my personal favorite - i rather have a thin, crispy crust).
Since we were new to this place and their brews we got the chance to taste some - which was really kind and great service. Eventually, we decided to go for the light lager "No surf cream ale" and the dark beer "bacon & eggs".
This is definitely a fun, cozy place to hang out with great decoration!

Ich wusste überhaupt nicht, dass San Diego die Bier-Region Amerikas sein soll - also San Diego ist quasi das München der USA und weist entsprechend einige Brauereien vor. Uns fiel ein Restaurant auf, dass innen riesige, silberne Brauereitanks hat, also wollten wir das mal ausprobieren. Dabei handelte es sich um Pizza Port, ein Restaurant wo eigenes Bier gebraut und dazu selbstgemachte Pizza serviert wird - eine nette Kombination, oder?
Wenn man rein kommt, wird man gleich von einer Wärme und entspannten, lauten Atmosphäre umgeben. Junge und ältere Leute reihen sich auf Bierbänken und -tischen aneinander, was dem ganzen eine entspannte, gemütliche und einladende Atmosphäre gibt - fast wie ein deutscher Biergarten.
Es gibt drei Pizzagrößen - bisher (wir waren zwei Mal dort) bestellten wir die kleinste und waren damit mehr als satt. Dazu testeten wir "Knoblauch Buddies" (Pizzateig mit gaaaanz viel Knoblauch) und die sogenannten "Anti-Schwächling-Gourmet-Pizzen" BBQ-Hühnchen, Knoblauch-Veggie und eine eigene Zusammenstellung mit Spinat, Spargel und Tomaten. Auch haben wir den angepreisten Bier-teig ausprobiert, aber die normale Variante schmeckte irgendwie besser (mit persönlich ist sowieso ein dünner, knuspriger Pizzaboden lieber als diese dicke, amerikanische Variante).
Natürlich probierten wir auch deren selbstgebraute Biervarianten mit witzigen Namen wie "No surf cream ale" und "bacon & eggs". Toll war auch, dass wir einiges probieren konnten vorher.
Fazit ist, dass Pizza Port ein gemütlicher, amerikanischer, Biergartenähnlicher Laden ist, bei dem eigentlich jeden Abend was los zu sein scheint.

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